Hva er supervasket garn?

Har du akkurat startet strikkeeventyret ditt, eller har du mye erfaring med garn og strikkepinner? Uansett hvor mange prosjekter du har bak deg, kan du nok nikke i erkjennelse av at det er mange forskjellige typer garn.

Hvis du leter etter en spesielt sterk type garn som er veldig holdbar å bruke, er det god grunn til å lete etter supervasket garn. Denne typen garn er spesielt holdbart, og da tåler det å bli maskinvasket. Garnet kan vanligvis vaskes i 40 grader uten problemer. På den annen side kan mange typer garn bare vaskes for hånd. Med supervasket garn kan du derfor være sikker på å lage kreasjoner som kan fortsette å vaskes om og om igjen.

Se vårt store utvalg av supervasket garn her.

Når man ser på ullgarn, kan det i begynnelsen være vanskelig å se om det er bearbeidet. Det er først når du faktisk begynner å strikke at du kan se garnets struktur. Garn med ubehandlet ull vil vanligvis være mer flossete enn supervasket garn.

Hva består superwashbehandlet garn av?

Hvis du ikke har hørt om supervasket garn før, kan du kanskje kjenne meriserisert ull i stedet. Mercerisert ull får i utgangspunktet den samme behandlingen som denne typen garn, og det er derfor de er veldig like hverandre. Ull er et fantastisk materiale som ofte brukes i forbindelse med strikking og hekling.

Hvis du heller ikke får nok av ullgarn, kan du lese mye mer om ullgarn ved å klikke her.

Det er imidlertid en forskjell mellom de to typer garn. Ull i supervasket garn er for eksempel ikke den samme typen ull som du kjenner fra andre garnkvaliteter. I sin rene form kan ull inneholde ganske mye vann, noe som også er grunnen til at den kan brukes som varmeisolerende faktor.

Når det lages supervasket garn, har ullen ikke de samme egenskapene. Dette gjør garnet jevnere, blant annet der ull er mer kompakt i tradisjonell forstand. Hvis du er litt skeptisk til å strikke med ull, er du sannsynligvis langt fra den første. Ull kan noen ganger krympe ved maskinvask. Dette er ikke tilfelle med behandlet ull. Her sørger tette ullfibre for at materialet kan vaskes ved ganske høye temperaturer.

Hvordan lage supervasket garn?

Hvis dette er første gang du skal begynne å bruke denne populære typen garn, vil du kanskje vite hvordan det er laget i det hele tatt. På denne måten har du også et veldig godt utgangspunkt for å vite hvordan du skal håndtere garnet både under og etter strikkeprosjektet.

Utforsk vårt store utvalg av strikkeoppskrifter her

Selve produksjonen av garnet foregår over to runder. Først bades ullen i klor, slik at eventuelle ujevne fibre legges ned. Det er også metoden som forhindrer at garnet oppnår samme tilstand som ren ull. Etter denne prosessen er garnet belagt med et veldig tynt lag silikon. Det er silikonet i supervasket garn som blant annet er med på å skape den glatte overflaten på garnet. Silikonet hjelper også alle fibrene til å trekke seg sammen. Det er på grunn av denne tettheten at materialet tåler maskinvask, noe som ellers ikke gjelder alle typer garn.

Men hvis du vil fullføre prosjektet med vakkert tilbehør, må du vurdere om de tåler maskinvask. Hos oss vil du alltid finne et spennende utvalg av tilbehør av høy kvalitet. For eksempel finner du alt fra glidelåser og glidelåser til lærledninger og forskjellige stropper. Hvis du vil fortsette å tjene på å kunne vaske materialet, kan det være lurt å velge tilbehør som også kan vaskes i maskin.

Se vårt store utvalg av tilbehør til prosjektet ditt her

Hva kan jeg bruke supervasket garn til?

Du har mange gode muligheter til å lage spennende kreasjoner med supervasket garn. En av fordelene med denne typen garn er for eksempel at garnet er allergivennlig. Du kan derfor enkelt strikke gensere, bluser og andre vakre topper med dette garnet, da det ikke plager huden. I tillegg er supervasket garn spesielt nyttig til hverdagsklær, fordi det tåler maskinvask. På den måten er det ideelt for å lage klær du bruker ofte.

Hvis du trenger å strikke etter en av de yngste i familien, en barselgave eller lignende, kan du også vurdere å bruke supervasket garn. Materialet er enkelt å rengjøre, og du trenger ikke å bekymre deg på samme måte for smuss og smuss, som er en naturlig del av å ha små barn.

Hvis du mangler inspirasjon til spennende mønstre, kan du alltid ta en titt på vårt imponerende utvalg av flotte strikkeoppskrifter .

Les mer om strikkeoppskriftene våre her

Vi har satt sammen noe for alle, så du vil mest sannsynlig også finne noe som samsvarer med dine ønsker og behov. De fleste oppskrifter er til og med gratis, så du har en veldig god mulighet til å prøve deg på mange forskjellige spennende prosjekter.
Supervasket garn kommer i mange forskjellige farger. Hvis du drømmer om å strikke et unikt og personlig prosjekt, er det bare å kaste deg i et garn i en fin farge. Alternativt kan du også finne denne typen garn i mer nøytrale nyanser, hvis du i virkeligheten er mer i et litt dempet uttrykk.

Hvor mye koster supervasket garn?

Strikking og hekling skal ikke være dyrt - ikke engang når du arbeider med supervasket garn. Derfor kan du ofte finne det populære garnet til skarpe priser. Ofte har du også muligheten til å få forskjellige pakkeløsninger, der du har muligheten til å kjøpe stort til ekstra gode priser.

Hvis du ikke vil gå glipp av mye, kan du også alltid holde øye med salget vårt. Her tilbyr vi kontinuerlig ulike etterspurte produkter til redusert pris. Det er derfor god grunn til å se i sortimentet, for kanskje finner du supervasket garn til redusert pris akkurat nå.