Amigurumi

Har du også lurt på hva det japanske ordet er som ikke ruller så lett på tungen? Ja, da er du langt fra den eneste. Selv om ordet er veldig gammelt og betyr heklede / strikkede dyr eller bamser, er det en fast sving i moderne hekling. Dette er navnet på de vakre og søte bamser, som kan lages på et utall forskjellige måter.

Se vårt store utvalg av oppskrifter med Amigurumi

Selv om betegnelsen på de heklede kosedyrene kan være litt flyktig, dekker den faktisk et bredt spekter av konsepter. Som sådan er det ikke noe krav til de små amigurumi-skapningene. Felles for dem er imidlertid at de er utrolig vakre og ofte inneholder mange personlige detaljer.

I Japan, hvor de søte dyrene kommer fra, antas det også at dyrene har en sjel. De søte dyrene er laget for å følge deg resten av livet for å holde deg selskap og komfort. Så det er også lurt å ha de små dyrene i gave, som kan følge barnet resten av livet.

Fordi Amigurumi er så populær i dag, bør vi ikke la oss lure av den søteste boka med mange søte og heklede kosedyr. Boken heter Amigurumi Cats og inneholder 15 utrolig søte og vakre oppskrifter fylt med fargerike detaljer og utfordrende teknikker. Boken kommer også med en detaljert guide slik at du kan bli bedre med dine egne amigurumm-skatter

Finn boka her

Se vårt store utvalg av bøker her

Hva å vite?

Egentlig krever ikke amigurumi de veldig gode teknikkene hvis du er ny på en heklenål. Det er imidlertid godt å kunne lage en magisk ring for å starte figuren, slik at det ikke er et lite hull i begynnelsen. Selv om det ved første øyekast kan virke som en vanskelig teknikk, er det raskt å lære. Når det er lært, er det ingen vei tilbake til å produsere de fine bamser i uendelig antall.

Les mer om heklede bamser her.

Når du har lært den magiske ringen, er det de grunnleggende faste sømmene så vel som innsiden og enden. Hvis du er i tvil om hva det er, har vi laget en guide for å komme i gang med hekling. Her får du ikke bare hjelp til gode teknikker, men også hjelp til hvilken heklenål og annet tilbehør du trenger for å komme i gang med hekling.

Les mer om å komme i gang med hekling her

Hvilket garn?

Vi blir ofte spurt om hvilket garn som er best for Amigurumi. Her vil vi alltid anbefale bomull, og det er flere grunner. For det første er bomull et utrolig sterkt garn som tåler mye slitasje og vann. Garnet limes dermed ikke til vann som. ull.

Utforsk det store utvalget av bomullsgarn

Bomull er også ideelt siden den kan vaskes i maskin i opptil 60 grader. Dermed kan ikke bare smuss og smuss, men også bakterier fjernes fra smådyrene. Dyrene kan derfor vare i årevis når de er heklet i bomull, fordi det er både slitesterkt og maskinvaskbart.

Fargevalget er også stort i bomullsgarn. Garn og farger tilbyr over 100 forskjellige farger i bomullsgarnet, så du er sikker på å finne en farge som passer til din amigurumi.

Se de forskjellige garnene og fargene på garnet her

Til slutt bruker du fylt bomullsull, som også tåler vask ved høye temperaturer. Her vil vi anbefale vår syntetiske fyllbomull. Den er superenkel å forme og fylle, så den fyller bamsen godt i alle hjørner, slik at flate punkter ikke oppstår. Vannfylling kan også vaskes i maskin, så den er enkel å håndtere.

Kjøp bomullsfyll her

Vi håper du er klar til å dra til Amigurumi

Nytt :-)