Hekle for nybegynnere

Hekle har blitt veldig populært de siste årene, og det er noe flere og flere deltar i. Det er en superglad hobby å ha, spesielt om vinteren, når været er grått og kjedelig, og hvor du vil sitte inne og nyte deg selv. med heklingen sin. Samtidig er det mulig å lage noen super fine ting for seg selv, for hjemmet eller for en helt annen person. Det er mange alternativer når det gjelder hekling, og du kan lage alt fra kluter og kjøkkenhåndklær til morsomme former. Det er bare fantasien som setter grensene, og du får en super god mulighet til å teste dine kreative evner og se hva de virkelig gjør. Du vil dermed også lage noen helt unike ting, som uten tvil vil falle i god jord med deg selv og andre, og du kan selvsagt velge farge og kvalitet på garnet, slik at du oppnår akkurat det resultatet du ønsker. Imidlertid krever det selvfølgelig en viss teknikk for å oppnå det beste resultatet, og det krever også at du trener litt og har litt tålmodighet i starten.

Se det store utvalget av hekleoppskrifter her

Heldigvis har vi her på LindeHobby.dk valgt å sette sammen en liten guide og noen gode råd om hvilke materialer å bruke og hvilken teknikk som vil være bra for en person som ennå ikke har prøvd å hekle. Vi veileder deg til riktige materialer og de mest grunnleggende teknikkene, slik at du som nybegynner får en virkelig god start og opplever suksess med prosjektet med en gang. Derfor er det bare å lese her og komme raskt i gang med det nye hekleprosjektet.

Les mer om hvordan du finner den perfekte heklenålen for deg her

Hekle på den enkle måten

Hekling er en supergod teknikk hvis du vil være kreativ på en relativt enkel måte. Derfor trenger du ikke mange materialer for å kunne hekle akkurat det du vil. På denne siden anbefaler vi at du som nybegynner får følgende før du begynner å hekle:

Så dette er to enkle ting du trenger for å komme i gang. Her på LindeHobby.dk tilbyr vi et bredt utvalg av både garn i forskjellige tykkelser og heklenåler i forskjellige størrelser.

Se det store utvalget av heklenåler her

Vi kan blant annet anbefale å investere i en heklenål fra WAVES , som har et såkalt "soft grip", noe som betyr at du kan hekle lenge uten å bli lei hendene eller skade dem. I tillegg er det bare å se i vårt utvalg og finne det garnet du ønsker. Vi tilbyr mange forskjellige typer garn, nemlig alt fra silke til ull, men vi anbefaler at du som nybegynner starter med en enkel bomullsnøkkel. Når du har skaffet deg de forskjellige materialene, kan du raskt komme i gang med moroa, nemlig å lære de forskjellige hekleteknikkene.

Finn det perfekte bomullsgarnet for prosjektet ditt her

Kom i gang med hekling

Når du har skaffet deg en passende heklenål og en garnøkkel som du synes passer godt med det du vil hekle, så er du helt klar til å prøve deg på hekling. Som nybegynner er det alltid en god ide å starte i det små og deretter jobbe deg opp og bli bedre og bedre, mens du utfordrer deg selv mer. Derfor kommer vi hit med noen av de mest grunnleggende teknikkene som du som nybegynner kan begynne å prøve:

Luftsting: En av teknikkene er de såkalte luftstingene, som nesten alltid er inkludert i et hekleoppskrift. Det er en veldig grunnleggende teknikk og brukes ofte til å starte oppskrifter med, og derfor er det bra å ha kontroll over. Det fungerer slik at du begynner med å lage en løkke rundt heklenålen og stramme. Da må garnet være rundt nålen og trekkes ned gjennom løkken, og dermed har du laget din første luftmaske. Det er derfor en relativt enkel teknikk, og du må fortsette slik til du synes det er nok. Da må det lages en omvendt søm, der du snur heklen, og så kan du ellers begynne på neste teknikk, nemlig faste masker.

Faste sting: Den faste sting er en annen av de grunnleggende teknikkene som er gode å mestre som nybegynner. Her krever det faktisk at du først har heklet et antall luftmasker, da de faste maskene faktisk må hekles inn i luftmasken, og du starter dermed på den andre luftmasken. Du begynner med å stikke heklenålen i luftmasken og bretter deretter garnet rundt heklenålen. Når du har gjort det, trekker du garnet litt tilbake slik at du får to løkker på nålen. Da må garnet gå rundt nålen igjen, og da må du trekke garnet gjennom de to løkkene. Hvordan lage en fast maske. Hekle deretter faste masker i alle luftmasker.

Inntak og utløp: Når du føler at du er mer eller mindre kjent med å lage luftmasker og faste masker, kan du prøve det som kalles innløp og utløp. En økning kan sees på som å hekle to faste masker sammen og dermed redusere antallet. Du begynner med å stikke nålen gjennom den første sømmen og deretter snu garnet. Deretter må garnet trekkes tilbake slik at to løkker vises på nålen, og gjenta deretter ved masken ved siden av, slik at tre løkker vises. Deretter må garnet trekkes gjennom de tre løkkene og det økes. En felling er altså det motsatte av en felling, dvs. hvor du øker antall masker. De er laget slik at du hekler to faste masker til samme maske, og så har du tatt en avgjørelse.

Når du har fått hekleteknikkene på plass, kan du se nærmere på det store utvalget av hekleoppskrifter her

Kom i gang med hekleprosjektet

Ovennevnte handlet litt om de mest grunnleggende materialene og teknikkene som man kan begynne med som nybegynner. Hvis du synes hekling høres ut som noe for deg, kan du med fordel klikke deg rundt her på siden og finne både heklenål og garn til det nye prosjektet ditt. Ved å følge denne guiden og våre forskjellige tips er du garantert en super god start på ditt nye hekleprosjekt.

Besøk heklegruppen vår på facebook og få masse inspirasjon og delta i konkurranser.

Du kan også lese mer om alle våre hekleoppskrifter her og lære mer om hvilket mønster som passer best for deg.

Copyright © LindeHobby