DROPS børstet alpakka silke

Vurderer du å bruke DROPS Brushed Alpaca Silk i ditt neste prosjekt, men er litt i tvil om hva det er og hva det skal brukes til? I artikkelen har vi samlet mye god kunnskap om garnet, samt tips til hvilke mønstre som er gode med DROPS Brushed Alpaca Silk. Det deilige alpakka-garnet er blant de mest solgte DROPS-garnene noensinne, og det er helt forståelig. Garnet er luftig, men samtidig pent og varmt - perfekt for klær.

Finn DROPS Brushed Alpaca Silk her

Hva er DROPS Brushed Alpaca Silk?

Kort fortalt er DROPS Brushed Alpaca Silk en blanding av børstet alpakka og silke. De to fibrene spunnet sammen gir en utrolig fjæraktig og myk blanding, som også er veldig holdbar. Garnet er produsert av DROPS, som har et enormt utvalg av forskjellige typer garn i alt fra alpakka til bomull, men Brushed Alpaca Silk garn er helt klart en av de mest populære samlingene.

Les mer om alpakkaer her

Den lyse kombinasjonen kommer først og fremst fra børstet alpakka. Denne typen fiber gir utrolig letthet samtidig som det er et rikt garn med en veldig pustende struktur. Sammen med silken, som gir en veldig fin hud, er det bare den perfekte kombinasjonen for ullgensere så vel som lette sjal.

Bli klokere på garn med silke her

Den børstede alpakkaen er kombinert med den eksklusive Mulberry-silken, som gir tråden fra utsiden til innsiden et fint, mykt og skinnende resultat. Silken i seg selv gjør dette garnet helt unikt, siden det er en sterk naturlig fiber, i motsetning til andre produsenter. Noen produsenter velger å kombinere alpakkaull med akryl eller nylon, men den rene silken er mye sterkere og mer eksklusiv. Derfor er DROPS Brushed Alpaca Silk også det naturlige valget hvis du vil ha et børstet alpakka-garn i god kvalitet.

Kjøp DROPS Brushed Alpaca Silk billig her

Hvorfor velge DROPS Brushed Alpaca Silk?

Hvis du leter etter et lett og elegant alpakka-garn som er varmt og deilig, så er DROPS Brushed Alpaca Silk definitivt en kvalitet for deg. Garnet er helt unikt i komposisjonen, og derfor er du også sikker på at det du velger å strikke eller hekle med garnet også vil være unikt.

Se alle garnene våre med alpakka her

En annen utmerket bonus med DROPS Brushed Alpaca Silk er at kolleksjonen har et veldig stort utvalg av farger. Med 25 flotte farger som består av alt fra beige og grå til sterkere farger som rød og karri, er du garantert et stort utvalg. Dette er også ideelt hvis du velger å bruke garnet som ledetråd.

Klikk her for å se det store utvalget av farger

Mønstre med DROPS børstet alpakka silke

DROPS Brushed Alpaca Silk er en utrolig populær kvalitet, så du kan også velge mellom et stort utvalg av deilige mønstre med garnet.

Kjøp DROPS Brushed Alpaca Silk her

Alle mønstrene utviklet av GarnStudio med DROPS Brushed Alpaca Silk er laget for alle de beste kvalitetene i garnet. Oppskriftene har alle detaljerte guider, slik at du kan bli guidet trygt gjennom prosessen fra start til ferdig produkt. Mønstrene blir også korrekturleset og nøye gjennomgått, så du vil definitivt få et veldig godt mønster når du kjøper garn fra DROPS.

Finn alle mønstrene med DROPS Brushed Alpaca Silk her

Flere tråder DROPS børstet alpakka silke

DROPS Brushed Alpaca Silk gjør det veldig bra i mønstre med flere tråder. Her skiller egenskapene til garnet seg virkelig ut, så du får et deilig, mykt og luftig resultat. Vi anbefaler ikke å bruke ren DROPS børstet alpakka silke til veldig fin mønsterstrikking og lignende, da de vakre detaljene vil forsvinne i det myke materialet. Vendinger og lignende kan imidlertid komme veldig fint ut med garnet her.

Frosted Leaves-genser er et veldig fint eksempel på en bluse med et enkelt hullmønster, som skiller seg fint ut når du bruker DROPS Brushed Alpaca Silk. Det enkle mønsteret med små blader og raglan er superenkelt når du bare fanger teknikken, men det ser veldig bra ut. Her får den vakre, oppblåste konsistensen fra garnet virkelig lov til å skille seg pent ut. Blusen kan også strikkes i DROPS Kid-Silk , som du kan lese mer om her

DROPS børstet alpakka silke som en tråd

DROPS Brushed Alpaca Silk er ideell som ledetråd, da det gir et fint spill i fargevalget og mer struktur til strikket. Silken er veldig bra for å holde arbeidet på plass, slik at det strikkede eller heklede mesterverket ikke kollapser over tid. I tillegg gir den børstede alpakkaen en vakker, "luftig" overflate, som er veldig populær den gangen.

I blusen her er Drops Brushed Alpaca Silk kombinert med både DROPS Alpaca og DROPS Delight. DROPS Delight er et flerfarget garn med en veldig fin effekt. Her hjelper DROPS Brushed Alpaca Silk med å tone ned fargene og gi et mer unison utseende. Alpakka-garnet gir også en mer luftig tekstur til blusen.

Stell og vask av DROPS Brushed Alpaca Silk

For å opprettholde den deilige, børstede effekten på garnet, er det viktig at DROPS Brushed Alpaca Silk vaskes for hånd. Vannet må maksimalt være 30 grader, da det ellers er stor sannsynlighet for at den fine, oppblåste effekten vil kollapse. Når du vasker garnet, fordeler du vaskemiddelet godt i vannet før du setter blusen eller lignende der nede. Det er også veldig viktig at blusen ikke skrubbes eller vrides, da den kan skade både silke- og alpakka-fibrene i blusen.

Når vasken er fullført, må den skylles grundig slik at såperester blir fjernet. Klærne må alltid tørkes flatt slik at fibrene ikke strekkes. Det er også viktig å nevne at silke ikke må dampes eller presses, da det ødelegger den delikate fiberen.

Se DROPS børstet alpakka silke her