Hva er baby alpakka garn?

Du har søkt etter det fantastiske materialet baby alpakka garn. Du må kanskje bruke den til genser, genser, hatt eller annen varm og fin strikk.

Nå vil du vite litt mer om hva baby wrap garn er. Det du leter etter, må du få. Her er litt info om babyalpakka-garn og alpakka.

Du får også noen ideer til babyklær og voksenklær som du kan lage med garnet. Selv om den kommer fra den andre siden av kloden, passer den faktisk veldig godt inn i et dansk klima i endring.

Finn vårt store utvalg av babyalpakka-garn her

Baby alpakka garn

Garnet kommer fra alpakkaen som bor i Andesfjellene i Sør-Amerika. Alpaca har en utrolig varm, myk og tett pels. Det må tåle kulde i de mange høydene.

En alpakka kan leve i en høyde på 4800 meter. Selv i et varmt klima som Peru, der de fleste alpakkaer er, krever det en sterk og varm pels.
I slike ville høyder kan temperaturen stige til 20 grader om dagen og synke til minus 20 om natten. Det krever en utrolig allsidig og pustende pels, som du får f.eks. ville ha store problemer med.

Og bare sauene, som vi kjenner så godt på vår side av kloden, har faktisk en ull som er 7 ganger kaldere enn alpakkaen. Høres det utålelig varmt å ha på seg?

Husk at ull fremdeles er utrolig pustende. Ullen må være i stand til å takle endringene den vil være.

Den myke lamaen fra Sør-Amerika

Alpakkaen er i slekt med kamel og lama. Hvis du ser på et bilde av det, vil du umiddelbart kunne se likheter med spesielt lamaen.
Imidlertid er det store forskjeller. Alpakkaen er ikke like sterk som en lama eller en kamel, den er mer smidig, klatring og smidig. Og sammenlignet med garnet er det en annen stor forskjell.

Lamaer og kameler har alltid vært og brukes som trekkdyr på grunn av deres sterke muskler og utholdenhet. Alpakaen derimot blir avlet utelukkende på grunn av ullen. Inkaene priset ull så høyt som sølv og gulv. Ullen var gull verdt da den bitende kulda satte inn i fjellet i vintermånedene. Og dette til tross for at den høye kvaliteten på alpakka-garn trenger et stort område for å komme videre. Så de tamme alpakkaene i Peru har et stort område for bevegelse ellers blekner kvaliteten.

Gammel peruansk garnetradisjon

Babyalpakka-garn kan høres mindre bra ut i noen ørekanaler. Er det greit å frata ham pelsen? Nei, det er det sannsynligvis ikke.
Men det er heller ikke ull fra babyalpakkaer. Navnet refererer til de ekstra myke flekkene på alpakkaen som. magen der ullen er naturlig finere.

Ullen kommer imidlertid også fra de yngre alpakkaene, som har naturlig finere ull - men ikke fra en babyalpakka.

Den finere ullen gir høyere kvalitet på det gode garnet. Du kan se babyalpakka-garn som det beste fineste garnet fra alpakkaen.

Alpakagarn og babyalpakka og silke

De to alternativene for alpakka garn på denne siden er: alpakka garn og baby alpakka og silke.

Alpaca garn er egnet . Her får du garn fra alpakka, men ikke det fineste garnet. Du får alt, fortsatt i virkelig høy kvalitet, varmere enn ull, behagelig og med den vakre glansen.

Babyalpakka og silke er garntypene du finner på denne siden, der de to deilige garntypene blandes sammen. Du kjenner silke uten tvil, den er også preget av dens myke, varme og pustende egenskaper. Babyalpakka og silke passer veldig godt sammen og er perfekte for å lage baby- og barneklær. Den gode pusteevnen gjør også at klærne ikke blir varme og skitne, men kan brukes hele året.

Silken styrker garnets struktur og sørger for at det håndterer det som brukes. I tillegg gir silken en skinnende glans, som er helt unik og bare deilig å se på.

Alpakagarn har også utfordringen at det kan trekkes og strekkes slik at det mister formen. Det hjelper et sterkt produkt som silke alpakka garn å håndtere.

Oppskrifter med baby alpakka garn

Hva skal du begynne å strikke med det nye babypakkegarnet ditt? Det åpenbare er selvfølgelig at du strikker eller hekler litt babyklær.

Det fantastiske materialet babyalpakka og silke er mykt, varmt og skånsomt mot huden. Alt du drømmer om når du trenger å finne babyklær.

Her er noen gode oppskrifter på babyklær :
- Varm og fin genser
Grå sele buksedrakt
- Fin varm lue - Sikker og fin kokong

Fordeler med å bruke baby wrap garn

Så hvorfor bruke babyalpakka-garn og ikke andre garntyper? Du får 5 sterke fordeler her ved å bruke babyalpakka-garn i motsetning til f.eks. vanlig saueull.

Pusteevne:
Babyalpakkagarn er som nevnt pustende på en måte som ull ikke er. Sauene er ikke vant til store svingninger i klimaet, spesielt ikke på daglig basis.
Varme:
Babyalpakka-garn er også 7 ganger varmere enn saueull. I de kalde vintermånedene eller slik at babyen ikke fryser, er garnet bare et varmere valg.
Fine fibre:
Alpaca har utrolig fine fibre i ullen. De fine fibrene gir både varme og økt pusteevne, men det gjør også garnet utrolig behagelig å ha på seg. De fine fibrene føles fine mot huden. Du kan bruke dem direkte på huden uten å oppleve store problemer og irritasjoner. De fine fibrene gir en myk og fin følelse på huden.
Allergivennlig:
Babyalpakka-garn inneholder ikke lanolin, noe som kan forårsake allergiske reaksjoner på huden. Den er derfor perfekt for bruk hvis du har problemer med allergi knyttet til strikketøy.
Naturlig farge:
Grå og brun er de naturlige fargene på en alpakka. Det er derfor ikke behov for å farge eller bearbeide ullen og forårsake skade på garnet eller klimaet i form av en kostbar produksjon.

Lag en fin genser eller elefanthatt til deg selv

Baby alpakka garn er perfekt for babyen. Det er imidlertid ikke skreddersydd for babyen. Voksne liker garn like mye som babyer gjør.

Hvis du vil føle de vakre, fine fibrene, dens mykhet og varme, lager du en varm og skinnende elefanthatt eller en fantastisk varm strikket vest .

Inkaene beholdt ikke alpakkaen fordi babyene deres sårt trengte den varme ullen eksklusivt.

De gjorde det for å få ull, de kunne takle de ville temperaturendringene som er på høyden av.
Vi opplever kanskje ikke ville temperaturendringer på daglig basis, men om et år kan temperaturen i Danmark lett falle til minus 5 og stige til pluss 25 grader.

Et slikt skiftende klima krever sterk og varm ull, som kan holde deg varm i de isete månedene og på de kjølige sommerkveldene i hagen eller på hytta.