Hekle mønsternisser

Enten du plager nisser eller de litt søtere, er det alltid hyggelig å hekle nisser til den søte juletiden. Elver kan komme i mange former, men vanlig for de fleste er den betydelige alvehatten og det onde smilet. Her har vi samlet et stort antall morsomme oppskrifter for både nybegynnere og erfarne med heklenåler, så jeg lurer på om du også kan finne et mønster som passer deg?

Se vårt store utvalg av heklede nisser her

Den lille julenissen er helt unik for den danske juletradisjonen, da vi er de eneste som pynter med de søte nissene til jul. Ideen om julenissen dateres tilbake til begynnelsen av 1800-tallet, og har siden blitt offentlig eiendom. I dag er julenissen kjent for å være julenissens personlige hjelper til å lage og pakke gaver.

En julenisse bor tradisjonelt i staller og låver, men heldigvis har den blitt flyttet inn som dekor i hjemmet vårt. Elvene kan lages slik at de kan sitte, henge eller stå alene. De kan være rampete, søte eller smilende eller sitte klare for den varme grøten. Så det er mange alternativer når du begynner å hekle julenissen.

Når du begynner å hekle nissen, er det viktig å velge riktig garntype. Her er bomull helt ideell, siden den kan vaskes ved høye temperaturer og generelt kan holde formen i mange år. Det er også denne typen garn som anbefales til bamser generelt. Våre to mest populære bomullstyper er Drops Paris og Mayflower Junior 8/4 . Begge garnene kan vaskes i maskin i opptil 60 grader og har et stort utvalg av farger.

Blant fordelene med å lage en hjemmelaget nisse er at du helt kan velge hvilke farger du vil pynte den. Er du f.eks. mer for å holde det i nyanser av grønt eller tradisjonelt rødt, vel, så er det bare å velge fargegarn. Når det gjelder valg av farge, se nærmere på Garn og farger, som med både Must-Have og Epic tilbyr 100 forskjellige fargenyanser. Her er du sikker på å finne en som passer deg.

Dykk ned i vårt store utvalg av bomullsgarn her

Vil du hekle en utradisjonell nisse? Julemusen Magnus er den søteste julemusen som vil gjøre store og små i julestemning. Julenissen kommer med en heklet bluse og kan lett legges til en liten nissehatt, og da er den helt klar til jul. Hekle om nødvendig. nissehatten uten å sy eller hekle den, og så kan den lille bamsen lage moro hele året.

Finn oppskriften til Julemusen Magnus her

Les mer om hekling av bamser her

Vi håper du nå er godt kledd for å komme i gang med din egen heklede nisse.

Nytt :-)