Hekle mønster julepynt

Er du i tvil om hvilket ornament du skal begynne med til jul? Så har vi heldigvis et stort utvalg av oppskrifter på vakre ornamenter som vil pryde hjemmet ditt.

Se vårt store utvalg her

Ornament betyr en flat dekorasjon, og her er julepynt ikke noe unntak. Heklede 2-dimensjonale hjerter, stjerner, nisseluer og mye mer faller inn i kategorien julepynt. Faktisk er ornamentene veldig enkle å lage, da de ofte hekles fra en magisk ring eller en rund rad med kjedesting. Det er derfor en god dekorasjon å hekle etter at du har lært å hekle en magisk ring.

Julepynt har utrolig mange bruksområder. I tillegg til å gjøre det bra som dekorasjon i hjemmet, kan de fine pyntegjenstandene også pynte juletreet eller gaven. Den heklede julestjernen er for eksempel veldig lett og vil ikke veie ned grenene på treet som en større ball eller tromme. Så de er perfekte for å dekorere juletreet for å bevare form og lysstyrke.

Heklede stjerner, hjerter eller små snømenn er også perfekte for å dekorere gaven. Legg dem løst rundt båndet slik at ornamentet enkelt kan fjernes og brukes igjen. På den måten kan du hekle klimavennlige gavedekorasjoner som kan brukes om og om igjen.

Ornamenter kan komme i mange forskjellige design. Den heklede fluffen og stjernene gir et utrolig lett og elegant utseende. Hekle et julehjerte, som er litt mer kompakt for å skape et godt utvalg i dekorasjonen. Kombiner dette med et sett med trommer eller en snømann for å oppnå et mer tradisjonelt utseende på juletreet. Mulighetene er mange med heklet julepynt.

Les mer om heklet julepynt her

Når du har heklet ornamentet ditt, vil noen oppdage at det enten kollapser eller bulker litt. Dette kan løses ved å blokkere det ferdige produktet. Dette gjøres kort og godt ved å gjøre det heklede ornamentet vått, og deretter strekke det ut. Når ornamentet er tørket, vil det beholde formen i lang tid. Hvis den kollapser igjen, er det bare å gjenta hurtigprosedyren.

Les mer om blokkering her (link forventes snart)

Vi håper at du nå føler deg helt klar til å komme i gang med ditt heklede hjem.