Hekle mønster tepper

Et heklet teppe er et morsomt og utfordrende prosjekt som kan vare i mange år - og til og med generasjoner. Kast deg inn i det enten du er nybegynner eller en erfaren hekler, for det er gratis hekleoppskrifter for tepper på alle nivåer.

Se oppskriftene våre på heklede tepper her

Tepper er et dekorativt interiør som kan hekles etter dine behov. Trenger du et teppe ved sengen som kan holde føttene varme om vinteren, et teppe foran dusjen som kan ta det verste vannet eller kanskje et lite, dekorativt teppe til stuen. Uansett hvilken type oppskrift du leter etter, har vi en som passer dine behov.

Her kan du se våre gratis mønstre for heklede tepper og strikketepper .

Når du begynner med teppet, er det viktig å velge et slitesterkt garn slik at teppet tåler den harde slitasjen som kommer av å ligge på et behagelig gulv. I tillegg er det også bra med et garn som kan vaskes i maskin, da det naturlig utsettes for mye smuss og bakterier. Alle garnene våre har notater skrevet om hvordan du vasker og håndterer dem.

Se vårt store utvalg av garn her

Det trygge valget når det gjelder tepper er bomullsgarn. Bomullen er ekstremt slitesterk og kan vaskes ved høye temperaturer. Blant annet kan vi tilby garn og farger Epic , som har mer enn 100 flotte farger, så her er du sikker på å finne en som passer din smak. Garnet er 8/8 bomull, noe som betyr at garnet er spunnet av 8 tråder, og det er derfor tykkere enn 8/4 bomullsgarn, som er spunnet av 4 tråder bomull. Garnet gir derfor et rustikt og vakkert utseende. Hvis det er overflødig garn til teppet, kan Epic garn og farger også brukes til heklede kluter, grytekluter og håndklær.

Du kan se vårt store utvalg av 8/8 bomullsgarn her .

Heklet teppe kan hekles med god luft mellom maskene eller mer kompakt, avhengig av hvilket utseende du vil ha. Hvis du vil ha et dekorativt teppe som skal være på gulvet for å gi en mer luftig og lett estetikk, så kan vi anbefale oppskrifter som inkluderer mange luftmasker og større nålestørrelse. Hvis du derimot vil ha et teppe som kan holde føttene varme, anbefaler vi et mer kompakt teppe.

Teppet her er laget i en blanding av tett søm og luftsøm, som gir teppet et lett utseende. Teppet er heklet rundt, noe som bidrar til et lettere og mer luftig utseende. Det er også heklet i Drops Paris, som er et 100% bomullsgarn. Garnet er spunnet av flere tynne tråder, og har derfor et rustikt, men samtidig delikat uttrykk. Drops Paris er tilgjengelig i to typer: Drops Paris Uni Color, som består av 100% finkammet bomull og Drops Paris Recycled Denim, som er laget av 100% resirkulert bomull.

Et heklet teppe kan også gjøres mer kompakt. Dette kan gjøres ved å hekle i et tettere mønster som her, hvor bånd fra Mayflower har blitt brukt. Garnet er ekstremt godt egnet for tepper, da det tåler vask opptil 40 grader. Det tykke garnet er både elastisk og behagelig å jobbe i. I tillegg krever det en stor heklenål, så arbeidet blir gjort raskt.

Vi håper du har funnet inspirasjon her til ditt neste heklede teppe. Hvis du heller vil komme i gang med strikking, kan du lese mer om det her .