Hvordan endre størrelse på heklet teppe

Hvis du noen gang har stilt deg selv dette spørsmålet, er du definitivt langt fra det første. Du har endelig forfalt oppskriften du vil ha, og så er teppet enten for lite eller for stort for ditt ønske. Frykt ikke, det er faktisk ikke så vanskelig i det hele tatt å endre størrelse på teppet slik at det passer deg.

Se alle oppskriftene våre på heklede tepper her.

Når du trenger å endre størrelsen på det heklede teppet, kommer det an på hvilken type teppe du vil strikke. Måten du endrer størrelse på et teppe laget av firkanter eller flekker, er forskjellig fra måten du endrer størrelsen på et mønstret teppe. Heldigvis kan du lese om de forskjellige metodene her.

Hvis du vil endre størrelsen på et teppe med flekker eller firkanter, hekler du flere ruter. Hvis du tror du har heklet nok ruter, så kan en bredere kant mellom rutene også gjøre teppet både større og bredere. Du kan også legge til en kant av sømmer eller buer for å gi teppet ekstra bredde.

Se vårt store utvalg av heklenåler her

Hvis du derimot har et mønster der teppet er heklet i et mønster fra den ene enden til den andre, så er det nyttig å finne direkte i mønsteret. Dette er fordi det alltid betyr antall masker mønsteret må deles med for å oppnå et bredere teppe. Her betyr det vanligvis hva mønsteret er delbart med som 18 + 2. Dette betyr at mønsteret er delbart med 18, og da med 2 kantmasker. Derfor må du legge til 18, 36 eller 54 masker for å utvide teppet i bredden og omvendt. Hvis du derimot vil forlenge teppet, er det bare å hekle på mønsteret til du synes det er riktig størrelse.

Klikk her for å se garnene våre

Du kan også utvide et teppe hvis du hekler det rundt eller på en stor oldemor. Her er det viktig at du fortsetter å ta ut og fortsette mønsteret til teppet er i riktig størrelse.

Vi håper at du nå føler deg kledd for å endre størrelsen på teppet slik at det passer deg :-)