Mal på steinugler

Det er mange måter å male en ugle på - det er bare fantasien som setter grensen.
Hvilke farger uglen skal ha er opp til deg - det kan være naturalistiske farger eller fargene du liker. De to uglene vist ovenfor er malt på hver sin side av samme stein.

Utforsk andre typer motiver på stein her

I eksemplet nedenfor brukes denne uglen

Brukt her:

 • Blyant
 • Viskelær
 • Poscatusses (svart, hvit, lyseblå og oransje, f.eks. Størrelse 0,7 mm)
 • Akrylmaling lyseblå og mørkeblå (hvis du har en mørkblå, kan du blande hvitt i det blå for å gjøre det lysere)
 • Børste
 • Stenlak

Lenke til materialer er nederst på siden

Slik gjør du det

 1. Finn noen gode steiner på stranden - i forskjellige størrelser og former
 2. Vask steinene grundig i lunkent vann med tilsatt vaskemiddel slik at smuss og sand fjernes og la dem tørke (noen ganger bruker jeg en tørketrommel, så går det litt fortere).
 3. Tegn uglen med blyant - det gjør det lettere å korrigere designet før du begynner å male med blekk. Blyantlinjene kan slettes med vanlig viskelær.
 4. Når du er fornøyd med motivet, tar du en svart markør og tegner de markerte blyantlinjene på toppen, hvorpå du sletter de synlige blyantlinjene.
 5. Så begynner du å male med blekk.
  Jeg begynner med å male vingene og hodet lyseblått. Så maler jeg kroppen min mørkeblå.
  Så maler jeg begge øynene hvite, for til slutt, når den hvite malingen er tørr, å male svarte runde overflater på toppen.
  Til slutt lager jeg en hvit prikk i hvert øye for å markere lysrefleksjonen.
 6. Når motivet er ferdig, kan du avslutte med et strøk med steinlakk. Lakken får steinen til å skinne, og i tillegg kan steinen også dekorere utsiden av en seng eller på et hagebord. Jo flere lag med lakk du bruker, jo mer skinnende blir steinen.
  Hvis du allerede har slakk på skipet, kan det også brukes, men det tar en dag før det er tørt - i tillegg blir det gult over tid.

TIPS:

Hvis du ikke har akrylmaling, kan du skyve litt maling ut av poscatus ved å trykke spissen inn flere ganger. Forsikre deg om at overflaten du legger på malingen ikke er absorberende. Du dypper tusjpennen i malingen eller bruker en pensel. Det er veldig bra når det er et større område som må fargelegges.

Se det store utvalget av markører å male på stein med her

Nyt!


Materialer

Blyant
Viskelær
Akrylmaling
Børste
Stein lakk (lenke kommer senere)