Mal på stein Marihøne

Det er mange måter å male et marihøne på, og hvilke farger du velger marihøne. Når du maler, trenger du ikke å reprodusere de riktige fargene hvis formen er som et marihøne. Her er et eksempel som du er fri til å bruke

Les mer om maling på stein her


Brukt her:

 • Blyant
 • Viskelær
 • Poscatusser (svart f.eks. Størrelse 0,7 mm - lyseblå, rosa og gul størrelse 1,8-2,5 mm)
 • Akrylmaling (svart og rød)
 • Børste
 • Stenlak

Lenke til materialer er nederst på siden

Slik gjør du det

 1. Finn noen gode steiner på stranden - i forskjellige størrelser og former
 2. Vask steinene grundig i lunkent vann med tilsatt vaskemiddel slik at smuss og sand fjernes og la dem tørke (noen ganger bruker jeg en tørketrommel, så går det litt fortere).
 3. Tegn bien med en blyant - det gjør det lettere å rette designet før du begynner å male med blekk. Blyantlinjene kan slettes med vanlig viskelær.
 4. Når du er fornøyd med designet, tar du svart blekk og tegner på toppen av de merkede blyantlinjene. Slett deretter blyantlinjene.
  Så begynner du å male med blekk (siden markørene fra posca er ugjennomsiktige, kan du (når malingen er tørr) alltid male på toppen med en ny farge). Mal først hodet svart og deretter kroppen rød (du kan bruke poscatusses i størrelser 1,8-2,5 mm eller akrylmaling.
 5. Så laget jeg sorte prikker på kroppen med poscatusch størrelse 1,8-2,5 mm. Jeg malte øynene hvite og deretter en rød nese og munn med en tynn poscatusch størrelse 0,7 mm (før du maler munnen rød, bør du først male den hvit, da grunnfargen er svart og derfor skiller den røde fargen seg ikke ut så skarpt).
 6. Når motivet er ferdig, kan du avslutte med et strøk med steinlakk. Lakken får steinen til å skinne, og i tillegg kan steinen også dekorere utsiden av en seng eller på et hagebord. Jo flere lag med lakk du bruker, jo mer skinnende blir steinen.

TIPS:

Hvis du ikke har akrylmaling, kan du skyve litt maling ut av poscatus ved å trykke spissen inn flere ganger. Forsikre deg om at overflaten du legger på malingen ikke er absorberende. Du dypper tusjpennen i malingen eller bruker en pensel. Det er veldig bra når det er et større område som må fargelegges.

Utforsk produkter for maling på stein her

Nyt!

Materialer

Blyant
Viskelær
Poscatusch
Akrylmaling
Børste
Stein lakk (lenke kommer senere)