DROPS Kid-Silk

Hvis du er interessert i å vite mer om hva DROPS 'mohairgarn Kid-Silk er til en type garn og hva det kan brukes til, så har du kommet til rett sted. Du kan også lære mer om hvordan du får best resultat med DROPS Kid-Silk, samt hvordan du best kan ta vare på garnet, slik at resultatet kan bli vakkert i mange år fremover.

Finn DROPS Kid-Silk billig her

Hva er DROPS Kid-Silk?

Mohair har kommet på moten igjen, og her er DROPS Kid-Silk det opplagte valget. Den luksuriøse blandingen av mohair og silke gjør garnet ultralett og deilig mens det ser utrolig skinnende og elegant ut. Garnet består av lett børstet mohair supergutt kombinert med morbærsilke. Det er derfor en veldig eksklusiv naturlig fiberblanding, som er perfekt for deg som leter etter et eksklusivt garn til en billig pris.

De vakre nøklene veier bare 25 gram, men til gjengjeld får du omtrent 200 meter garn - så det er en ekstremt fin og lett tråd. Blandingen består av 75% mohair og 25% silke, som er to fantastiske materialer for strikking og hekling.

Kjøp DROPS Kid-Silk her

Hvorfor velge DROPS Kid-Silk?

Drops Kid-Silk er et mohairgarn produsert av en av Nord-Europas største garnprodusenter, DROPS. DROPS har et enormt utvalg av forskjellige garnkvaliteter i naturlige fibre fra alpakka til bomull. Av DROPS garn er Kid-Silk en av de mest populære garnegenskapene, og vi kan absolutt forstå hvorfor.

Se alle DROPS garn her.

DROPS Kid-Silk er et ultralett og deilig mohairgarn . Den er kombinert med den eksklusive Mulberry-silken, som gir tråden fra utsiden til innsiden et fint, mykt og skinnende resultat. Silken i seg selv gjør dette garnet helt unikt, siden det er en sterk naturlig fiber, i motsetning til andre produsenter. Noen produsenter velger å kombinere mohairull med akryl eller polyester , men den rene silken er mye sterkere og mer eksklusiv. Derfor er DROPS Kid-Silk også det naturlige valget hvis du vil ha et mohairgarn i god kvalitet.

Les mer om garn med silke her

Her kan du lære mer om mohairarn.

DROPS Kid-Silk produseres også i Europa, der den er sertifisert med Oeko-Tex. Det er et kvalitetsstempel som sørger for at produksjonen av garnet har skjedd på en god og bærekraftig måte.

Mønstre med DROPS Kid-Silk

Når du begynner å jobbe med DROPS Kid-Silk, må du bruke nåler med en tykkelse på ca 3,5 mm. Dette avhenger selvfølgelig av hvor mange tråder Kid-Silk du velger å bruke, og om du velger å bruke ledsagertråd. Det er alltid lurt å sjekke den anbefalte nålestørrelsen i mønsteret, hvoretter det kan lages en strikke- eller hekleprøve. Da er du sikker på å oppnå det beste resultatet.

Finn det store utvalget av mønstre med DROPS Kid-Silk her

DROPS Kid-Silk passer veldig godt til lette modeller, der garnet virkelig kommer til sin rett som med topper, sjal og lignende. Imidlertid kan den også kombineres med andre garn som ull for å gi den en fin, lett og oppblåst effekt.

Kjøp DROPS Kid-Silk her

Alle mønstrene utviklet av GarnStudio med DROPS Kid-Silk er laget for å fremheve garnets beste kvaliteter. Oppskriftene har alle detaljerte guider, slik at du kan bli guidet trygt gjennom prosessen fra start til ferdig produkt. Mønstrene blir også korrekturleset og nøye gjennomgått, så du vil definitivt få et veldig godt mønster når du kjøper garn fra DROPS.

Se alle mønstrene våre fra DROPS her

Kan DROPS Kid-Silk brukes alene?

DROPS Kid-Silk kan enkelt brukes uten styretråd. Vi anbefaler imidlertid å bruke minst to tråder, ettersom resultatet med en enkelt tråd kan være veldig finmasket og delikat. Når du bruker flere tråder av DROPS Kid-Silk til å strikke for eksempel en genser, er du garantert et veldig mykt og strukturert resultat. Mange liker også å bruke DROPS Kid-Silk i hullmønster, da det virkelig skiller seg tydelig ut i det fine garnet.

Se det store fargevalget i DROPS Kid-Silk her

Genseren her er strikket med 3 tråder DROPS Kid-Silk. Selv om så mange tråder er kombinert, ser ikke blusen tung ut. Det lette garnet med den lett børstede effekten hjelper til med å holde lysstrukturen, selv om flere tråder kombineres. I tillegg er blusen strikket i et veldig fint hullmønster, noe som gjør den ekstra lett og luftig å se på.

Finn et gratis mønster for blusen her

DROPS Kid-Silk som en tråd

DROPS Kid-Silk er helt ideell som ledetråd, da det gir et fint spill i fargevalget og mer struktur til strikket. Silken er veldig bra for å holde arbeidet på plass, slik at det strikkede eller heklede mesterverket ikke kollapser over tid. I tillegg gir den børstede mohairen en vakker, "luftig" overflate, som er veldig populær den gangen.

I blusen her er Drops Kid-Silk kombinert med DROPS Sky . Det sies at DROPS Kid-Silk er følgetråden, siden det er den tynneste tråden som omgir den tykkere tråden fra DROPS Sky . Her gir den vakre mohairen et pent og oppblåst uttrykk, mens silken er med på å holde strukturen på blusen på plass, slik at den ikke er slurvete men luftig.

Her finner du mønsteret for blusen med DROPS Kid-Silk og DROPS Sky

Stell og vask av DROPS Kid-Silk

Mohair må som alltid håndvaskes i maksimalt 30 grader varmt vann. Her anbefaler vi et ullvaskemiddel, som blir rørt godt ut i vannet før det heklede prosjektet settes i. Det er veldig viktig at klærne ikke blir vridd eller skrubbet, da det vil ødelegge de små og fine mohairfibrene. Til slutt er det også viktig å skylle klærne godt etterpå slik at eventuelle såperester ikke blir liggende igjen.

Kjøp DROPS Kid-Silk her

Mohair er et veldig delikat garn som ikke tåler høye temperaturer. Vi anbefaler derfor alltid å vaske for det mest delikate garnet. Hvis DROPS Kid-Silk kombineres med merinogarn eller lignende, følg alltid vaskeinstruksjonene på det mest delikate garnet. Når DROPS Kid-Silk kombineres med merino, er det også viktig å ikke trekke i klærne, da du kanskje trekker i fibrene i lang tid.

Les mer om merinogarn her

La klærne stå flate når klærne må tørke. Mange legger det på et håndkle, men her er det viktig å skifte det regelmessig slik at det ikke ligger på et vått håndkle.

Les mer om mohair her