Du Store Alpakka Sterk

Innhold: 40% alpakka, 40% merinoull, 20% nylon

Vekt/Lengde: 50 g = ca. 137 m

Anbefalt pinne: 3,5 mm

Strikkefasthet: 10 cm = 22 m

Håndvask på maks 30 °. Vend ut og inn før vask. Bruk vaskepose. Bruk vaskemiddel til ull / silke - helst økologisk. Ikke bruk gjeld. Tørk flatt.

77,95 NOK
Tilgjengelighet:
  • Kjøpe 4 og mer for 67,95 NOK for hver
  • Kjøpe 6 og mer for 59,95 NOK for hver
  • Kjøpe 8 og mer for 56,95 NOK for hver
  • Kjøpe 10 og mer for 53,95 NOK for hver

Du Store Alpakka Sterk

Du Store Alpaca Sterk er et mykt, slitesterkt bruksgarn i 40% alpakka og 40% merinoull, som er forsterket med 20% nylon.

Den passer veldig godt til sokker, men fordi den er så myk, kan du bruke den til hansker, hatter og andre bruksklær. Garnet har samme strikkefasthet som Mirasol, og du kan derfor erstatte disse to garnene med hverandre.

Hver gang du kjøper garn fra Du Store Alpaca, støtter du Mirasol School i Peru .

 

Alpaca - en naturlig luksus

Alpaca er en av verdens mest eksklusive fibre og ble tidligere kun brukt av Inca-kongene i Peru. Hvis man hadde utført en gjerning som var av stor betydning for landet, kunne man være så heldig å motta alpakka-klær i gave - ellers var dette bare for de utvalgte.

Alpakadyrene
Alpakkahåret kommer fra alpakkaen, som lever høyt oppe i Andesfjellene i Sør-Amerika og er et av fire dyr i den søramerikanske kamelfamilien. Dyrene er relativt sjeldne, og prisen på råvaren vil derfor være ganske høy.

Tre ganger varmere enn vanlig ull
Alpaca har mange uovertruffen bruksegenskaper som skiller seg fra vanlig ull. Alpaca er ca. tre ganger varmere enn vanlig ull. Alpaca føles varm når det er kaldt, og kjølig når det er varmt.

Helbredende evner
Den har «helbredende evner», dvs. at leddgiktpasienter og andre med problematiske ledd har stor nytte av alpakka.
Alpaca klør ikke på de fleste heller. Alpaca inneholder ikke lanolin - godt å vite om du er allergisk!

Hvordan behandle alpakka
Alpaca har en fin glans og inneholder mye svovel. Det er derfor lurt å henge alpakka-klær for lufting, da det vil rense seg selv. Hvis du trenger å vaske klærne dine, bruk Milo, Woollight eller en god hårsjampo, vask for hånd med rikelig med lunkent vann. La klærne tørke flatt i riktig form, gjerne på et håndkle. På den måten vil det holde seg fint i mange år fremover.
 
Se vårt utvalg av Dale her.

Det er ingen omtaler enda. Bli den første til å gi oss din mening.

Legg til omtale: